Αν ερευνάτε τη Herbalife, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν δύο ίδιες κριτικές. Πολλές κριτικές σχετικά με το Herbalife προσφέρουν αντικρουόμενες πληροφορίες που μπορεί να είναι δύσκολο για τους αναγνώστες να ταξινομήσουν. Ορισμένες κριτικές προωθούν τη Herbalife ως μια βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία MLM και οικιακής χρήσης, ενώ άλλες επισημαίνουν τη Herbalife ως απάτη πυραμίδας. Επιτρέψτε μου να βοηθήσω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Γιατί ούτως ή άλλως υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κριτικές για τη Herbalife;

Πριν από πολύ καιρό, η Herbalife ήταν μια από τις πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Amway, Nuskin και Shaklee, που έπεσαν σκληρά και γρήγορα. Τότε, αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν σχέδια αποζημίωσης που δεν έφταναν σε επαφή. Αυτοί οι αρχαίοι γίγαντες της βιομηχανίας MLM χρησιμοποιούσαν επιχειρηματικά μοντέλα και οι σειρές προϊόντων δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τόσο των πωλητών τους όσο και των αγορών τους.

Τα MLM κατάφεραν να προοδεύσουν και με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι άρχισαν πραγματικά να κατανοούν την αξία αυτού του μοντέλου για τη δημιουργία της δικής τους οικιακής επιχείρησης. Οι οραματιστές επιχειρηματίες ανέπτυξαν νέα σχέδια αποζημίωσης για τις νέες εταιρείες τους, προσαρμόζοντας τα επιχειρηματικά τους μοντέλα ώστε να χρησιμοποιούν μονοεπίπεδα και δυαδικά και όχι αποσχιστικά σχέδια.

Αυτές οι νέες δομές αποζημίωσης προσαρμόζονται πιο εύκολα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τόσο των καταναλωτών όσο και των διανομέων, και αυτή η ευελιξία τους επιτρέπει να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Η Herbalife προσπάθησε να βελτιώσει τα σχέδια αποζημίωσης ενώ εξακολουθεί να εργάζεται στο παλαιότερο σύστημα. Έχουν προσθέσει διάφορους τρόπους για να επιτύχουν υψηλότερα επίπεδα στη δομή αποδοχών, αλλά τελικά η χρήση του συστήματος της παλιάς σχολής σημαίνει ότι περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στα εταιρικά και ανώτερα στελέχη από ό,τι συμβαίνει στις πιο σύγχρονες δομές αποδοχών. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος που η Herbalife έπεσε κάτω.

Κατά τη γνώμη μου, η Herbalife αμέλησε να εξερευνήσει μία από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας ευέλικτης, διαρκούς εταιρείας όταν δεν επέκτεινε τη χρηματοδότησή της για έρευνα και ανάπτυξη. Η NuSkin, για παράδειγμα, έκανε μια τολμηρή και λαμπρή κίνηση όταν δημιούργησαν την αδελφή τους εταιρεία Pharmanex, και οι δύο πίεσαν να παραμείνουν μοντέρνες και αιχμής βελτιώνοντας την αξία των προϊόντων και επεκτείνοντας τις σειρές προϊόντων τους.

Αντί να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη και να επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της για να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών και διανομέων, η Herbalife επένδυσε σε βαριές διαφημιστικές καμπάνιες σε χώρες όπου η δραστηριότητα MLM ήταν στο ελάχιστο. Αυτή ήταν μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κόστους μεγιστοποιώντας τα κέρδη, και είχε τόσο θετικό όσο και αρνητικό αποτέλεσμα.

Λόγω της δομής αποζημίωσης τους, μια προσπάθεια μεγιστοποίησης των κερδών περιορίζοντας παράλληλα την επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη κατέστρεψε τη φήμη της Herbalife σε ορισμένες από τις αγορές που ανέπτυξαν αρχικά. Ωστόσο, οι επιθετικές διαφημιστικές τους καμπάνιες έφεραν το μοντέλο MLM σε αγορές που μέχρι τότε δεν είχαν ξαναδεί αυτόν τον τύπο βιομηχανίας και παρείχαν ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων αγορών. Προσωπικά, πιστεύω ότι η Herbalife προσπάθησε να πάρει τον εύκολο δρόμο βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αντί να επενδύσει και να αναπτύξει μια μακροπρόθεσμη αγορά.

Από τη στιγμή που ο κλάδος του MLM εισήχθη σε αυτές τις νέες αγορές, η Herbalife άρχισε να αντιμετωπίζει ανταγωνισμό όπου προηγουμένως δεν υπήρχε κανένας. Λόγω της απροθυμίας τους να αλλάξουν τη δομή αποζημίωσης ή να επενδύσουν σε έρευνα και ανάπτυξη για να ενισχύσουν και να επεκτείνουν τις σειρές προϊόντων, η ικανότητα της Herbalife να κεφαλαιοποιήσει αυτές τις κάποτε ανεκμετάλλευτες αγορές μειώθηκε.

Επιτέλους, η Herbalife επανέρχεται σε τροχιά. Επεκτείνουν τις σειρές προϊόντων τους και αυτή τη στιγμή αναθεωρούν τον ιστότοπό τους, herbalife.com, για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών. Αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η εταιρεία για να ξεκινήσει ξανά και να αποδείξει ότι είναι μια αξιόπιστη εταιρεία με την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση στο σπίτι.

Μπορεί η Herbalife να το κάνει ή είναι πολύ λίγο, πολύ αργά;

Η Herbalife ίσως επιστρέψει ξανά στις μέρες της δόξας της. Η επένδυση τώρα θα μπορούσε να σας φέρει σε πλεονεκτική θέση εάν η εταιρεία αναζωογονηθεί, ως καθιερωμένο μέλος μιας εταιρείας με καλή οικονομική υποστήριξη. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι η ποιότητα των προϊόντων τους είναι αρκετά στο ίδιο επίπεδο, παρόλο που έχουν επεκτείνει σημαντικά τη σειρά προϊόντων τους.

Νομίζω ότι η Herbalife πρέπει να επικεντρώσει εκ νέου τις προσπάθειές της στην ποιότητα των προϊόντων πάνω από όλα και στη συνέχεια να εξετάσει την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή σειρών προϊόντων. Εάν μπορούν να επενδύσουν περισσότερο χρόνο και χρήμα σε αυτούς τους δύο θεμελιώδεις τομείς, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μια πολύ βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία στο σπίτι. Ωστόσο, το ιστορικό της εταιρείας να καθυστερεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών και στη μεταβαλλόμενη αγορά μπορεί να σημαίνει ότι η φήμη της Herbalife έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. αυτό θα

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *