Някои хора никога не са чували термина „цветя от етичен произход“. За тях една статия за това къде да намерите насипни цветя с етичен произход трябва да започне с кратко обяснение какво означава това. Има два основни въпроса, когато става въпрос за етиката на източника на цветя. Те са обсъдени по-долу.

работници

В много страни, които цветарски консумативи, работниците са третирани несправедливо. В някои случаи те работят много дълго време за много малко заплащане. За щастие, организация, наречена Fair Trade, се намеси от името на такива работници, за да гарантира, че получават справедливо заплащане.

Разбира се, не всички ферми за цветя бързо се присъединяват към стандартите, определени от Fair Trade и други подобни организации.

Причината е очевидна: ще струва повече.

устойчивост

Другият проблем, когато става дума за цветя с етичен произход, е устойчивостта. Справедлива търговия и подобни организации също работят за разработване на стандарти за цялата индустрия, когато става въпрос за устойчивост на цветята, които доставят.

Тези, които продават цветя на едро, доставени от ферми, които се придържат към такива стандарти, могат да кажат, че продават цветя от етичен произход. И така, как да разберете, че вашият доставчик на цветя на едро продава цветя от етичен произход?

Потърсете Символа

Тези, които продават насипни цветя на едро с етични източници, обикновено показват символ от организацията, която определя стандартите за доставчика. Ако не виждате такива символи да се показват, можете да попитате, но не е вероятно те да продават цветя от етичен произход.

Това е пазарна ниша и продавачът знае, че ако не покаже значката, няма да получи бизнеса на целевата аудитория.

Направете малко проучване

Така че, ако видите значка, можете да напълните количката си с цветя с чиста съвест, нали? Не е задължително. Мнозина, които продават цветя на едро, използват няколко доставчици. Докато някои използват само тези, които се управляват от Fair Trade или подобни групи, други използват някои доставчици, които са, и други, които не са.

Те все още имат право да покажат символа, но ще трябва да поискате да изясните кои от цветята им са етично произведени.

Разбира се, най-добрият залог е да намерите човек, който продава само онези цветя на едро, които са с етичен произход. Ако това не е възможно и закупуването на цветя с етичен произход е важно за вас, тогава ще трябва да попитате кои цветя идват от доставчици на Fair Trade и кои не.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *