Ik heb het hele land doorgereisd. En bij elke plaats die ik heb bezocht, heb ik in veel verschillende coffeeshops van mijn favoriete drankje, koffie, genoten. Ik ben ook nooit iemand geweest die gewoon stopt bij de dichtstbijzijnde koffieketen voor mijn koffiefixatie. Ik ben altijd iemand geweest die op zoek was naar de koffiebar van het type “mama en pop”. De plekken waarvan het karakter wordt gevormd door de eigenaren, het personeel en de winkelbezoekers.

Hieronder staan de vier belangrijkste dingen die volgens mij het karakter van een coffeeshop creëren en maken tot wat het is.

Muziek

Voor mij kan muziek alles beïnvloeden. Je humeur, je energie en nou ja, je coffeeshop. Muziek kan de sfeer van een café enorm verbeteren of zelfs totaal vernietigen. Ik vind dat een coffeeshop den haag consistent moet zijn in het soort muziek dat het voor zijn klanten speelt. Als het de ene dag rustgevende akoestische muziek speelt, maar de volgende dag dansmuziek, weten klanten misschien niet wat ze kunnen verwachten. Hoewel afwisseling heel goed kan zijn, werkt het aantrekken van een consistent type klantenbestand misschien niet zo goed als de muziek in een winkel te divers is. Een perfect voorbeeld van niet consistent zijn, is wanneer een van mijn favoriete coffeeshops consequent elektronische muziek speelde en op een dag vulgaire rapmuziek schalde. Ik moest weg om mijn werk gedaan te krijgen.

Personeel

Vriendelijk personeel is super belangrijk. Mijn dagelijkse winkel heeft voor ongeveer 50% te maken met het feit dat ik het personeel ken en me op mijn gemak voel in de winkel. Ze kennen mijn naam, wat ik drink en alles over mij.

Atmosfeer

De sfeer van een winkel is alles. Het is gemaakt door de mensen erin, de muziek, het ontwerp van de winkel en de kunst aan de muur. Al deze dingen werken samen om een energie en een sfeer te creëren. Persoonlijk houd ik van consistentie. Ik hou ook van een combinatie van gezelligheid met een eclectisch gevoel. Foto’s, schilderijen en displays van verzamelobjecten zijn enkele van mijn favorieten. Ook hier is er een die belangrijk is, temperatuur. Een van de meest populaire koffieketens die ik kan bedenken, lijkt hun klanten te willen bevriezen door de airconditioner op te krikken. Dat is een geweldige manier om alles te verpesten.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *