Mængden af kød, der oprindeligt blev brugt i tørfoder til hunde, er blevet kraftigt reduceret i løbet af det sidste årti og er blevet erstattet med billige og potentielt skadelige korn- og kornprodukter af mange hundefoderfirmaer af lavere kvalitet. Ernæringsmæssigt, hvordan hver enkelt hund behandler de næringsstoffer, der er i disse produkter, afhænger i høj grad af, hvor let at fordøje hver af de særlige korn kan være.

Den faktiske mængde næringsstoffer, din hund kan få, afhænger specifikt af mængden og typen af fyldstof i det mærke, du fodrer en hund. Hunde kan normalt absorbere næsten alle kulhydraterne i visse kornsorter, såsom hvide ris, men kan ikke fordøje mange af de andre som jordnøddeskaller.

Så meget som tyve procent af næringsværdien af andre kornsorter, såsom havre, bønner og hvede, kan være dårlig eller gå helt tabt. Næringsværdien af majs og kartofler er også meget mindre end ris. Og nogle andre ingredienser, der bruges som fyldstof i tørt hundefoder, såsom jordnøddeskaller, bomuldsskaller, fjer osv. har absolut ingen næringsværdi overhovedet, og bruges kun til at holde de tørre hundefoderklumper sammen eller bare for at få din hund til at føle sig. fuld! Disse fyldstoffer kan være skadelige for din hund, og alligevel er der mange skruppelløse producenter, der bruger dem.

Fordi korn er nødvendigt for at holde nuggets af tørt hundefoder sammen, skal det svare til mindst halvtreds procent af de samlede ingredienser. Hvis du fodrer en hund med disse fødevarer hver dag, kan du give ham eller hende hundrede procent mere korn, end hunde normalt spiser i naturen, eller som de rent faktisk har brug for.

Hvis du tjekker etiketterne på billige tørfoderposer, vil du finde ud af, at to af de tre øverste ingredienser, der er anført, normalt er en slags kornprodukt… malet majs, majsglutenmel, bryggeris, roekød, fjer og bomuldsskaller er nogle af de mest brugte. Hvorfor? Fordi disse er meget billigere, “billigere” ingredienser end kød.

Der var en enorm tilbagekaldelse af Nature’s Recipe i 1995 (de trak tusindvis af tons tørt hundefoder ud af hylderne), hvilket fik dem til at miste cirka tyve millioner dollars. Det hele skete, da forbrugere, der klagede over, at deres hunde kastede op og havde tab af appetit. En svamp, der producerede vomitoxin (et giftigt stof produceret af skimmelsvamp), viste sig at have forurenet hveden i dette mærke.

Selvom det forårsager opkastning, appetitløshed, diarré osv., er vomitoxin mildere end de fleste toksiner. De mere farlige toksiner kan forårsage vægttab, leverskader, halthed og endda død, som det ses i Doane-sagen. Hvad der derefter skete, burde give alle hundeplejere anledning til at stoppe op og spekulere på, hvad der sker med vores såkaldte “vagthunde” i de offentlige myndigheder.

Så igen, i 1999, blev der fundet et andet svampetoksin, der dræbte 25 hunde. Dette forårsagede tilbagekaldelsen af tørt hundefoder lavet af Doane Pet Care (producent af O’l Roy, Walmarts mærke, plus 53 andre mærker).

Hændelsen med Nature’s Recipe fik FDA til at blive involveret af bekymring, men kun for den menneskelige befolkning og ikke de mere end 250 hunde, der blev syge. Det blev konkluderet, at opdagelsen af vomitoxin i Nature’s Recipe ikke var en stor trussel mod den “menneskelige” befolkning, fordi “det korn, der ville gå ind i dyrefoder, ikke er et korn af høj kvalitet”. Hvad! Så betyder det, at producenterne har grønt lys til at forgifte vores hunde med dårlig kvalitet eller forurenede ingredienser?

Hundefoderproducenter bruger også soja som et protein til energi og til at tilføje bulk til foderet, så når en hund spiser et produkt, der indeholder soja, vil den føle sig mere tilfreds. Nogle hunde klarer sig godt med soja, mens andre oplever gas. Soja bruges også som en proteinkilde i vegetarisk hundefoder.

Og nu til majs… vidste du, at majs dræber hunde? De fleste af de tørre mærker på butikshylderne er fyldt med majs, et billigt fyldstof. Dette er ikke den samme majs, som mennesker spiser, det er majs af foderkvalitet (den slags, der fodres til kvæg), eller billige fodermajsrester. Selv majsmelsstøv, der er fejet op fra møllens fabriksgulv, tæller som “majs”, der skal bruges i vores hunds mad. Den samme majs er måske endda blevet dømt til konsum, men der er ingen grænser for mængden af pesticidforurening, der er sat til vores kæledyrs mad.

Det er ret ironisk, at unødvendige fyldstofingredienser i nogle tilfælde er blevet giftige og har ført til enorme tilbagekaldelser og i sidste ende massive omkostninger for disse virksomheder. Et par nyere tilfælde er, at aflatoksinen på majs i 2006 forårsagede Diamond Pet Food Recall, og i 2007 forårsagede melamin på hvedegluten og risgluten fyldstoffer Menu Foods Pet Food Recall (som omfattede Hill’s, Royal Canin, Natural Balance, Iams , Eukanuba, Purina, Nutro Brands osv.).

Desværre fortsætter brugen af fyldstoffer i kommercielt hundefoder af lavere kvalitet stadig, selv efter alle disse tilbagekaldelser. Hvad tilbagekaldelserne gjorde, var at gøre plejepersonale opmærksomme på dette problem og den sundhedsfare, disse billige fyldstoffer kan udgøre for vores elskede hunde. Det er også opmuntrende at bemærke, at rigtig mange plejere nu er særligt opmærksomme på at lære om og læse hundefoderetiketter og forstå, hvad der kan være i disse attraktive poser på butikshylderne.

Alligevel er der mange billige “fyldstoffer”, som ikke er inkluderet i mærkningen, og den mulige brug af dem skal anerkendes. Med den fortsatte brug af lavkvalitetsfoder kan din hund stadig indtage ting som: kornbiprodukter, bomuldsfrøskaller, citruspulp, halm, majskolber, fjer, soja, savsmuld osv.

Mange af disse billige fyldstoffer tilsættes maden i stedet for et fyldstof af høj kvalitet som ris. Brugen af disse har været kendt for at være skadelig for en hunds tarme. Disse billige fyldstoffer har også været kendt for at forårsage mere alvorlige helbredsproblemer hos hvalpe, seniorhunde eller hunde, der har en nedsat evne til at bekæmpe sygdom. Selv i lyset af dette vil producenterne fortsætte med at tilføje farlige ingredienser til vores kæledyrs foder for at opveje den stigende pris på at producere tørt hundefoder.

Billige kornfyldstoffer er i fare for at blive forurenet på grund af, at der bruges farlige kemikalier på dem i dyrknings- og opbevaringsprocessen. Dette kan gøre din hund meget syg eller endnu værre. Også en række dyrlæger har gjort opmærksom på, at sojaingredienser, som udgør en stor mængde fyldstoffer, kan forårsage farlige allergiske reaktioner hos hunde. Disse kan omfatte alt fra mindre nysen eller nældefeber til ekstremer som åndenød eller alvorligt chok.

Vi kan i høj grad forbedre de ernæringsmæssige fordele i det foder, vi fodrer vores hunde, ved at bruge foder af højere kvalitet. For at give det højeste niveau af ernæring, når vi fodrer en hund, skal vi altid købe hundefoder, der indeholder de passende mængder af protein, fibre, fedt og kulhydrater. Du kan lære de korrekte mængder på AAFCO’s websted og derefter bruge denne viden til at læse etiketterne på poserne. Pas altid på generiske mærker og fødevarer til lav pris for mængdekøb. De er sandsynligvis fulde af forklædte fyldstoffer.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *