Canadese huiseigenaren hebben tegenwoordig veel keuzes op het gebied van huisverwarming en warmtepomptechnologie en hoe ze hun huis kunnen verwarmen en koelen. Het kan een erg verwarrende taak zijn als je niets weet over de verschillende manieren waarop een huis kan worden uitgerust met een centraal verwarmingssysteem.

Als u in een stad of gemeente woont, hebben de meesten van hen de voorziening van aardgas dat recht langs uw deur komt. Bijna alle verwarmingsaannemers zullen voorstellen dat u een zeer efficiënte aardgasoven laat installeren. Ze prediken dat dit de meest kosteneffectieve manier is om je huis te verwarmen.

Als u buiten deze gebieden woont waar geen aardgas langs uw deur gaat, wat beslist u dan? Er is altijd de beslissing om voor een olieoven te kiezen. Olieovens worden de afgelopen jaren veel efficiënter, maar er is altijd de zorg van een olielekkage die de geur van uw huis zal verwoesten, maar een negatief effect kan hebben als het gaat om uw verzekeringsmaatschappij.

Als dit zou gebeuren, zou uw verzekeringsmaatschappij u waarschijnlijk op de zwarte lijst plaatsen voor zover het een verzekerbaar huishouden betreft. Niet om u bang te maken, want er zijn nieuwe olietanks die zijn ontworpen om de kans op een lekkage te elimineren. Deze tanks zijn echter erg duur in vergelijking met de oude stalen tanks die we in de afgelopen jaren gewend waren. Dit drijft de installatiekosten op en omdat deze olieovens op zijn best 85% efficiënt zijn, wordt de terugverdientijd langer.

Nogmaals, wonen buiten de stad waar aardgas beschikbaar is,warmtepomp deurne veel huiseigenaren zijn overgestapt van de hoge olieprijs en de angst voor olielozingen naar het installeren van een zeer efficiënte propaanoven. Deze ovens zijn dezelfde ovens die worden gebruikt voor aardgasapparatuur, maar de kosten van propaan kunnen erg duur zijn. De andere moeilijke situatie die zich voordoet met propaan is de volatiele prijsstructuur. Het maakt het erg moeilijk voor de huiseigenaar om het energiebudget van het huishouden vast te stellen en vast te houden.

Een huis verwarmen met elektrische plinten of een elektrische oven is het meest efficiënte type verwarmingssysteem. Als ik efficiënt zeg, bedoel ik dat er geen efficiëntieverlies is. Elektrische verwarming is 100% efficiënt. Er zijn geen verbrandingsverliezen. Als u deze verklaring niet begrijpt, laten we teruggaan naar het gesprek over de olieoven die op zijn best 85% efficiënt is. Dit betekent dat als de olie verbrandt om de warmte te produceren, 15% van die warmte de schoorsteen in gaat als verspilde energie.

Het andere aan dit genoemde systeem is dat je nog steeds een airconditioner op de fossiele brandstofoven moet installeren om je het zomercomfort te geven waar de meeste huiseigenaren naar op zoek zijn. Dit is een extra kost die aan het comfortsysteem wordt toegevoegd en die uw investeringsrendement verlengt.

Geothermische warmtepompen zijn een schone en kosteneffectieve manier om uw huis te verwarmen, maar er is een beperkt aantal huishoudens dat zich een verwarmingssysteem van $ 30.000 tot $ 50.000 kan veroorloven.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *