Možete li kupiti kontaktna sočiva bez recepta? Odgovor je da u ovom modernom društvu. Ovaj zadatak se može postići na Internetu. Međutim, pravo pitanje je da li biste trebali kupovati kontakte bez recepta? Odgovor je apsolutno ne. Zašto? Dva su glavna razloga:

S jedne strane, u mnogim zemljama nezakonita je prodaja kontaktnih sočiva ljudima koji nemaju dokaz o trenutnom receptu za sočiva, jer su kontaktna sočiva medicinski artikli. Stoga, kada odete u lokalnu prodavnicu da kupite kontakte bez recepta, trgovac će odbiti prodati, a čak i da prodavcu date svoj recept u prošlosti, on ili ona će vjerovatno odbiti, jer u , prodaja i kupovina ažurni recept je obavezan za kupovinu kontaktnih sočiva čak i ako smatrate da vam se oči nisu promijenile.

S druge strane, kupujući kontaktna sočiva bez recepta, morate preuzeti rizik od očnih infekcija i problema s očima. Sve je veći broj ljudi koji pate od ozbiljnih neželjenih reakcija na sočiva koja se odbacuju bez recepta i dovode do ozbiljne infekcije i iritacije oka.

Posljednjih godina vlade su izvršile primjenu i regulaciju ovog zakona i postavile zdravstveno upozorenje na nošenje nepropisanih kontaktnih sredstava, ali još uvijek ima prodavaca i kupaca koji se bave prodajom i kupovinom nepropisanih kontaktnih sredstava. Stoga, zbog zdravlja vašeg oka, obaveza je kupaca da zaustave ovu akciju i nikada ne kupuju kontakte bez kontaktnih sočiva, jer ćete naići na ozbiljne probleme s očima.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *