Er du bekendt med alle de ubehagelige tegn på allergi? Hvis du er en af de millioner af mennesker, der er ramt af allergi, bør denne liste over symptomer kun virke alt for velkendt:

  • Nysen
  • Overbelastning
  • Løbende næse
  • Ondt i halsen
  • Kløende, brændende og rindende øjne

Ofte er det mest irriterende symptom på denne liste det sidste – de røde, grædende, brændende øjne, der ofte er et resultat af eksponering for et allergen.

Det kan være pinligt, når du begynder at “græde” foran et nyt bekendtskab på grund af din allergi – men sandheden er, at det måske ikke er det værste, som øjenallergi behandling har i vente. Tårerne, der får make-up eller stolthed til at løbe, kan forårsage andre bekymringer. Det slørede syn forbundet med vanding eller slim produceret af irriterede øjne kan gøre dig til en sikkerhedsrisiko på vejen. I nogle af de mest alvorlige tilfælde er der en chance for, at øjenallergi kan true dit syn permanent.

Den kløende, brændende fornemmelse, der får dine øjne til at løbe, bør ikke forveksles med tårer, der kommer fra allergirelateret bihuletryk. Når dit hoved føles “stoppet” nogle gange påvirker trykket de mandelstore kirtler over dine øjne, der producerer tårer. Dette tryk får dine øjne til at begynde at flyde. Øjenallergi er meget anderledes end tårer forårsaget af sinustryk. Mennesker med øjenallergi vil også opleve rødme og irritation, som ofte beskrives som en brændende, kløende eller træt fornemmelse.

Så hvordan kan du være sikker på, at du har øjenallergi? Hvis du har denne tilstand, hvad kan du så gøre for at bremse forbrændingen og grådighed? Oplysningerne i artiklen bør give dig en chance for at kæmpe, når det kommer til at overvinde øjenallergi.

Kend din fjende

Øjenallergi (mere formelt kaldet okulær allergi) påvirker det tynde væv (kendt som bindehinden), der dækker den hvide del af øjet såvel som indersiden af øjenlågene. Dette væv fungerer som en barriere for at beskytte dine øjne mod indtrængende partikler, mikrober og andet affald. En anden spiller i øjenallergi er tårekirtlen. Tårer består ikke blot af vand – de indeholder faktisk vigtige immunforsvarsstoffer, såsom immunglobulin (antistoffer), lymfocytter (specialiserede hvide blodlegemer) og enzymer. Når luftbårne allergener kolliderer med dine øjne, udløses en allergisk reaktion i bindehinden, som forårsager kløe og svie, rød farve og hævelse.

Når øjet er irriteret af kontakt med pollen eller kæledyrsskæl eller en anden allergiudløser, gør dine tårekirtler deres bedste for at skylle det stødende allergen ud af øjnene. Dette forsøg på at skylle irriterende stoffer ud af øjet er det, der får dine øjne til at flyde med tårer. Det ironiske ved øjenallergi er, at din krop forsøger at beskytte dig – men det får dig ved et uheld til at føle dig elendig i processen!

Hvordan er øjenallergi anderledes end andre allergier?

Øjenallergi er faktisk det samme som enhver anden form for allergi. De væv, der udgør de allergifølsomme områder i dine øjne, ligner meget vævene i din næse og hals. Øjenallergier eksisterer ofte sammen med andre allergiske tilstande som høfeber (næseallergi) og endda eksem (hudallergi). Den største forskel mellem øjenallergi og enhver anden form for allergi er den måde, hvorpå allergenet kommer i kontakt med dig.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *