Griekenland ligt in Europa, omringd door de Egeïsche, Ionische en Middellandse Zee. Het is een schiereilandland. Windsurfen in Griekenland is een zeer populaire sport. Dit werd zo door Nikos Kaklamanakis tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Dit bergachtige land met veel eilanden biedt ideale windomstandigheden om te genieten van windsurfen.

De PBA, ook wel bekend als de wereldvereniging voor professionele windsurfers, komt sinds 1993 elk jaar bijeen. De Wereldkampioenschappen windsurfen worden gehouden op de Griekse eilanden, en vooral op het mooie Golden Beach. Als een van de prominente mecques van windsurfen in Griekenland, siert Golden Beach het eiland Paros, dat in de Cycladen ligt, met geweldige windsurfmogelijkheden.

Het beste gebied om te windsurfen zijn de regio’s van de Egeïsche Zee die worden geblazen door een zomerwind die uit het noorden komt. Deze winden worden de Meltemi-winden genoemd. Deze winden waaien van mei tot september en hun windkracht is het sterkst in juli en augustus. De felle intensiteit van deze winden varieert afhankelijk van de regio. Dergelijke winden zijn te vinden op de eilanden Naxos en Paros, te vinden op de Cycladen. Vanwege deze gunstige windomstandigheden komen hier elke zomer duizenden windsurfers samen.

Er zijn andere populaire watersport waar mensen van genieten in Griekenland. Er is er een genaamd Kiteboarding. Kiteboarden is een mix van elementen van windsurfen, surfen en wat bekend staat als wakeboarden. Dit is een vrij nieuwe sport die voor het eerst echt populair werd in de jaren 90 en ook wel kitesurfen wordt genoemd. Afhankelijk van de grootte van de kite kun je kiteboarden bij verschillende windsterktes. Hoe groter je kite is, hoe lichter de windkracht waar je in kunt komen en dit kan de andere kant op gaan. Kiteboarden is eigenlijk gemakkelijker te verdienen dan windsurfen of gewoon surfen. Verrassend genoeg voor de studenten, kunnen ze al na twee lessen van een gecertificeerde instructeur op hun board staan.

Een andere watersport die in Griekenland wordt beoefend, is wat bekend staat als wakeboarden. Het lijkt erg op waterskiën, de meest bekende watersport, waarbij de wakeboarder met snelheden tot 24 mph achter een boot wordt getrokken. Het belangrijkste verschil tussen gewoon waterskiën en wakeboarden is dat de boarder een enkel board gebruikt, dat lijkt op een snowboard in plaats van ski’s, met bindingen. Dit is hard op weg om overal een zeer populaire sport te worden, vooral in Griekenland.

Voor surfers die lid willen worden van een club, zijn er verschillende windsurfclubs in Griekenland. Een populair voorbeeld is het Paros Kite Boarding Center. Deze Club is een kustlijn met een zandbodem, ondiep water en perfecte windcondities. Dit strand is goed voor beginnende beginners tot gevorderde kiteboarders en windsurfers. Het Paros Kite Boarding Center heeft gediplomeerde, deskundige windsurfinstructeurs die de beginner kunnen beginnen en zelfs beginnende surfers nieuwe trucs kunnen leren, allemaal in het eigen tempo van de leerling.

Iets om rekening mee te houden bij deelname aan watersporten tijdens een vakantie in Griekenland is om na te denken over het weer. Het weer in Griekenland heeft milde winters, warme zomers en wordt gekoeld door een verscheidenheid aan seizoenswinden.

Hun zomers zijn heerlijk zonnig en er valt heel weinig regen! Deze weersomstandigheden lenen zich gemakkelijk voor een zeer plezierige zomervakantie in Griekenland.

Griekenland is een geweldig land dat de toerist veel te bieden heeft. De meest populaire attracties van het land zijn de vele pittoreske stranden langs de kust. Met 13.676 km kustlijn zal men zeker de stranden van zijn dromen vinden

Het zou niet moeilijk zijn voor een bezoeker om het ideale strand te vinden om te bezoeken en deel te nemen aan hun favoriete watersport, aangezien er maar liefst 13.676 km aan schilderachtige kustlijnen zijn. De stranden zelf bieden een mooi plaatje voor mensen om rustig te zitten en te staren. er zijn stranden die bedekt zijn met zand dat zo wit is dat je verblind zou kunnen worden als de zon precies goed schijnt, met kristalhelder, turkoois water. Misschien zie je ook stranden omhelsd door enorme kliffen of geurige dennenbossen, of zelfs palmbomen.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *